Víno má nažloutlou barvu, ve vůni ovocný projev připomínající grapefruit, červený pomeranč, broskev, angrešt a černý rybíz, v chuti hutné, lehce kořenité s příjemným zbytkovým cukrem. Doporučujeme k tučnějším rybám na roštu, ke smaženým rybám a plodům moře.
Alkohol: 12,0 %
Kyseliny: 7,1g/l
Zbytkový cukr: 29,4 g/l
Extrakt: 22,4 g/l
Obec: Čejkovice
Trať: Helezný díl
Výměra: 0,4 ha
Půda: Hlinitá spraš
Poloha: Svah JV
Hustota výsadby 5000 keřů/ha
Výnos: 45 hl/ha
Vedení: Střední, výška kmínku 90 cm
Zelené práce: Ano
Odstranění listů: Ano
Sklizeň: ručně 19. 10. 2020
Lisování: ihned po sběru
Kvašení:nerezová nádrž
Teplota kvašení:15-17 st. C
Délka kvašení: 13 dnů
Zrání vína:nerezová nádrž
Délka zrání: 3 měsíce
Produkce 2200 lahví
Doporučená délka ležení: 5-8 let
Podávejte při teplotě 10-12°C